Waardebepaling & taxaties

Kwaliteit gegarandeerd

Onze taxateur heeft zich toegelegd op het specialistische vak van taxaties. Technische kennis, ervaring in de markt en een nauwgezette beoordeling ter plekke vormen mijn basis voor het taxeren van onroerend goed.

Waardebepaling

Wanneer u een afspraak maakt voor een vrijblijvend verkoopgesprek zal een waardebepaling worden afgegeven. Met deze waardebepaling krijgt u inzicht over de waarde van uw woning. De indicatie van de verwachte verkoopprijs kan de basis zijn voor de zoektocht naar een nieuwe woning.

Taxaties

Voor ons is een taxatierapport meer dan het invullen van een standaardformulier. Iedere taxatie is een unieke opdracht waarin de opdrachtgever een nagenoeg zuivere reflectie van de actuele marktwaarde van zijn vastgoed kan herkennen.

Kwaliteit gegarandeerd

Onze taxateur heeft zich toegelegd op het specialistische vak van taxaties. Technische kennis, ervaring in de markt en een nauwgezette beoordeling ter plekke vormen mijn basis voor het taxeren van onroerend goed. De taxaties worden o.a. ingezet als onderlegger voor financiering, aankoop, verkoop, fiscale minnelijke waarderingen i.v.m. successierechten of boedelscheidingtaxaties van onroerend goed, zowel particulier als bedrijfsmatig.

Na ontvangst van de taxatieopdracht kan er direct contact met je worden opgenomen om een afspraak te maken. Normaal gesproken als het pand snel kan worden bezichtigd en worden opgenomen heb je binnen 5 werkdagen na de opdracht het taxatierapport in huis.

NWWI Taxaties

Het Nederlands Woning Waarde Instituut, het NWWI, valideert (keurt) taxatierapporten van woningen van aangesloten taxateurs en ziet erop toe dat elke taxatie uniform en volgens duidelijke richtlijnen is opgesteld. Geldverstrekkers, woningcorporaties, intermediairs en consumenten krijgen zo heldere, betrouwbare en zo objectief mogelijke woningtaxaties die inzicht geven in de wijze waarop de getaxeerde waarde tot stand is gekomen.

Voor de financiering van een hypotheek met NHG (en steeds vaker ook voor niet NHG-hypotheken) is een “gevalideerd” taxatierapport verplicht. Valideren betekent in deze dat wordt gecontroleerd of de taxateur én zijn taxatierapporten voldoen aan de daarvoor opgestelde strenge kwaliteitseisen. Door het valideren gaat het bij een taxatierapport echt om de onderbouwing van de marktwaarde en is het taxatierapport meer dan alleen een administratieve noodzakelijkheid voor de haalbaarheid en acceptatie van een hypotheek.

Het belang van een goed taxatierapport

In de nieuwe Gedragscode Hypothecaire Financiering van de Nederlandse Vereniging van Banken is bepaald dat één van de pijlers (de zogenaamde “loan to value”) waarop de maximale financiering van een woning wordt berekend als basis de Marktwaarde heeft. Deze Marktwaarde vind je terug in het taxatierapport welke door een bij het NWWI aangesloten taxateur is opgesteld.

Het NWWI bewaakt de kwaliteit van zowel de taxatie als de taxateur door voortdurend te controleren. Het NWWI is door de Stichting Waarborgfonds Eigen Woningen (uitvoerder van de NHG) erkend als validatie-instituut en door DNV ISO 9001:2008 gecertificeerd volgens de normen zoals deze door de Stichting Taxaties en Validaties (STenV) zijn opgesteld. Alleen taxateurs die aan strenge kwaliteitseisen voldoen kunnen zich bij het NWWI aanmelden. Op dit moment zijn er ruim 4.350 taxateurs bij het NWWI aangesloten.

Hoe werkt het?

De taxateur werkt binnen een vooraf vastgesteld werkgebied. Je kunt zelf bepalen, na de keuze van de geldverstrekker, welke taxateur de opdracht mag uitvoeren. Na acceptatie van de opdracht maakt de taxateur het taxatierapport op en verklaart hierin op basis van zijn eigen expertise én lokale kennis de afwijking tussen de getaxeerde waarde en de (door het NWWI aangeleverde) modelwaarden. Hij onderbouwt volgens strenge richtlijnen zijn waardeoordeel en zo wordt voor jou duidelijk zichtbaar hoe de getaxeerde waarde tot stand is gekomen. Je ontvangt, na de digitale ondertekening door de taxateur, het taxatierapport volledig automatisch via de e-mail.

NWWI Taxatierapport aanvragen?

Dat kan op verschillende manieren. Uw hypotheekadviseur of de taxateur van je keuze kan dit voor je regelen via het NWWI, maar je kunt ook zelf een rapport aanvragen. Ga hiervoor naar de NWWI website: www.nwwi.nl en klik op ‘Rapport Aanvragen’.

Kosten

Een door het NWWI gevalideerd rapport kost je, naast het bedrag voor de taxatie zelf, een bedrag van €53,85 inclusief B.T.W. Op de factuur van de taxatie staan deze kosten apart vermeld als ‘NWWI-bijdrage’.

Taxatieaanvraag

Vraag een taxatie aan.

We plaatsen cookies op je computer om jouw instellingen te bewaren en om te begrijpen hoe mensen onze website gebruiken. Door gebruikt te maken van onze website ga je hiermee akkoord.

Meer informatie