Kwaliteit gegarandeerd

Voor de verkoop en/of aankoop van een woning zult u nog een aantal vervolg stappen moeten regelen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een waardebepaling of taxatie. Uiteraard willen wij u ook hier in adviseren.

Waardebepaling

Wanneer u een afspraak maakt voor een vrijblijvend verkoopgesprek zal een waardebepaling worden afgegeven. Met deze waardebepaling krijgt u inzicht over de waarde van uw woning. De indicatie van de verwachte verkoopprijs kan de basis zijn voor de zoektocht naar een nieuwe woning.

Taxaties 

Een taxatierapport is in de meeste gevallen verplicht als u een huis gaat kopen. Dit wordt een gevalideerde taxatie genoemd en deze heeft u nodig voor de hypotheekaanvraag. Ook als u uw huis gaat verzekeren heeft u een taxatierapport nodig zodat u weet voor welk bedrag u uw huis moet verzekeren.

Voor een taxateur is een taxatierapport meer dan het invullen van een standaardformulier. Iedere taxatie is een unieke opdracht waarin de opdrachtgever een nagenoeg zuivere reflectie van de actuele marktwaarde van zijn vastgoed kan herkennen.

NWWI Taxaties

Het Nederlands Woning Waarde Instituut, het NWWI, valideert (keurt) taxatierapporten van woningen van aangesloten taxateurs en ziet erop toe dat elke taxatie uniform en volgens duidelijke richtlijnen is opgesteld. Geldverstrekkers, woningcorporaties, intermediairs en consumenten krijgen zo heldere, betrouwbare en zo objectief mogelijke woningtaxaties die inzicht geven in de wijze waarop de getaxeerde waarde tot stand is gekomen.

Hoe werkt het?

De taxateur werkt binnen een vooraf vastgesteld werkgebied. U kunt zelf bepalen welke taxateur de opdracht mag uitvoeren. Na acceptatie van de opdracht maakt de taxateur het taxatierapport op en verklaart hierin op basis van zijn eigen expertise én lokale kennis de afwijking tussen de getaxeerde waarde en de (door het NWWI aangeleverde) modelwaarden. Hij onderbouwt volgens strenge richtlijnen zijn waardeoordeel en zo wordt voor jou duidelijk zichtbaar hoe de getaxeerde waarde tot stand is gekomen. U ontvangt, na de digitale ondertekening door de taxateur, het taxatierapport volledig automatisch via de e-mail.

NWWI Taxatierapport aanvragen?

Dat kan op verschillende manieren. Uw hypotheekadviseur of de taxateur van uw keuze kan dit voor u regelen via het NWWI, maar u kunt ook zelf een rapport aanvragen. Ga hiervoor naar de NWWI website: www.nwwi.nl en klik op ‘NWWI-rapport Aanvragen’.

Kosten

Voor het uitvoeren van een taxatie van een woning hanteren wij € 650,- incl. btw en incl. NWWI kosten.
Voor het uitvoeren van een taxatie van een woning met verbouwingsspecificatie of een appartement hanteren wij € 695,- incl. btw en incl. NWWI kosten.

Taxatieaanvraag 

Vraag een taxatie aan

Een taxatierapport zal door de taxateur van Pooters Makelaardij worden verzorgd.

We plaatsen cookies op je computer om jouw instellingen te bewaren en om te begrijpen hoe mensen onze website gebruiken. Door gebruikt te maken van onze website ga je hiermee akkoord.

Meer informatie