Aangesloten bij VBO, de brancheorganisatie

Pooters Makelaardij is aangesloten bij 'vereniging van makelaars en taxateurs' VBO, de brancheorganisatie voor makelaars en taxateurs in onroerend goed. Hiermee onderscheidt Pooters Makelaardij zich en zien wij de benoeming als een bijzondere waardering van kwaliteit en integriteit.

Keurmerk

Met circa 1000 leden is VBO qua grootte de tweede brancheorganisatie van Nederland. VBO is opgericht om als keurmerk te dienen richting de consument en als zekerheid richting de geldverstrekker, dat de makelaar/taxateur bevoegd is om te taxeren. Zij voldoen daarmee aan de eisen van de geldverstrekkers, zoals banken en verzekeringsmaatschappijen. Daarnaast zijn deze makelaars en taxateurs erkend door Stichting Waarborgfonds Eigen Woning en de Vereniging Eigen Huis.

Vakmanschap, reputatie en opleiding

Mede door de hoge eisen kan niet iedere makelaar zomaar lid worden van VBO. Zo moet de makelaar voldoen aan eisen rondom vakmanschap, reputatie en opleiding. De makelaar dient in het bezit te zijn van een makelaarsdiploma en positief bekend staan. Het bestuur controleert dit door middel van collegiale toetsing. De makelaar dient zich daarnaast te houden aan de voorwaarden en gedragscode van VBO.

Gecertificeerde makelaars en taxateurs voldoen aan de zware eisen die zijn gesteld door de Europese Norm 45013. Deze zijn opgesteld door een certificerende instelling.

We plaatsen cookies op je computer om jouw instellingen te bewaren en om te begrijpen hoe mensen onze website gebruiken. Door gebruikt te maken van onze website ga je hiermee akkoord.

Meer informatie