VBO Makelaar

VBO Makelaar

Pooters Makelaardij aangesloten bij brancheorganisatie VBO

Goed Nieuws! Pooters Makelaardij is sinds kort aangesloten bij vereniging van makelaars en taxateurs VBO, de brancheorganisatie voor makelaars en taxateurs in onroerend goed. Het Maastrichtse kantoor, gevestigd in Heer onderscheidt zich hiermee en ziet de benoeming als een bijzondere waardering van kwaliteit en integriteit.

Keurmerk

Met circa 1000 leden is VBO qua grootte de tweede brancheorganisatie van Nederland. VBO is opgericht om als keurmerk te dienen richting de consument en als zekerheid richting de geldverstrekker, dat de makelaar/taxateur bevoegd is om te taxeren. Zij voldoen daarmee aan de eisen van de geldverstrekkers, zoals banken en verzekeringsmaatschappijen. Daarnaast zijn deze makelaars en taxateurs erkend door Stichting Waarborgfonds Eigen Woning en de Vereniging Eigen Huis.

Pooters Makelaardij

Pooters Makelaardij B.V is sinds 2007 actief in de makelaardij en beschikt over een verhuur- (Pro Housing) en verkoop afdeling (Pooters Makelaardij). Het verkoop team bestaat uit een jong team van 11 personen en richt zich op de woningmarkt in Maastricht en directe omgeving (gemeente Meerssen, Margraten-Eijsden en Valkenburg a/d Geul.

Vakmanschap, reputatie en opleiding

Niet iedere makelaar kan zomaar lid worden van VBO. Dit komt doordat VBO hoge eisen stelt aan het lidmaatschap. Zo moet de makelaar voldoen aan eisen rondom vakmanschap, reputatie en opleiding. De makelaar dient in het bezit te zijn van een makelaarsdiploma en positief bekend staan. Het bestuur controleert dit door middel van collegiale toetsing. De makelaar dient zich daarnaast te houden aan de voorwaarden en gedragscode van VBO. Gecertificeerde makelaars en taxateurs voldoen aan de zware eisen die zijn gesteld door de Europese Norm 45013. Deze zijn opgesteld door een certificerende instelling.

We place cookies on your computer to remember your settings and understand how people use our website. By using this site you accept this.

More information